Hur ofta bör man genomföra ett stambyte?

En fastighet behöver normalt utföra ett stambyte cirka vart 30:e år för att man ska vara säker på att avloppsrören byts ut innan de går sönder och orsakar skador på fastigheten. Vi är experter på VVS i Timrå och kan hjälpa dig med ditt stambyte.

I varje fastighet finns det avloppsrör installerade som går från badrum, kök och eventuellt tvättstuga ut till det kommunala avloppssystemet eller till ett enskilt avlopp. Dessa avloppsrör ligger inne i väggar, golv och i vissa fall även under husets grundplatta. Avloppsrör kan med åren spricka, utsättas för korrosion och även börja läcka i skarvar vilket kan leda till omfattande fuktskador om dessa inte byts ut i tid. Livslängden på avloppsrör är cirka 25-30 år men kan under gynnsamma förhållanden hålla i upp till 40-50 år. Som tidigare nämnts bör man dock inte chansa med att vänta för länge då det kan leda till dyrbara reparationer den dag avloppsrören inte längre håller tätt.

 

Utföra ett stambyte

Att utföra ett stambyte kräver att man river upp väggar och golv i fastigheten och i vissa fall kan man också behöva öppna upp bottenplattan för att komma åt avloppsrören. De flesta som utför ett stambyte passar samtidigt på att renovera sitt badrum då det ändå krävs omfattande renoveringsarbeten för att återställa efter ett stambyte. I samband med stambyte kommer avloppsrör och vattenrör att bytas ut i hela fastigheten. Vi på Malms Rör är experter på VVS i Timrå och har yrkesutbildade och certifierade rörmokare i Timrå som har den kompetens som krävs för att utföra arbetet säkert och korrekt. När vi utför stambyte försöker vi att göra vårt yttersta så att inte de som bor i fastigheten utsätts för olägenheter. Tack vare våra rörmokares kunskap och erfarenhet utför vi stambytet snabbt och effektivt med ett perfekt resultat.

 

Anlita oss för ditt stambyte

Malms Rör utför stambyte åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Våra rörmokare i Timrå har de certifieringar som krävs för arbete med vatten och avlopp i våtrumsutrymmen. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra VVS tjänster eller för att boka ett platsbesök så att vi kan inspektera dina avloppsrör och lämna råd kring ditt stambyte. Därefter kan vi erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris. Som privatperson kan du använda dig av ROT-avdrag i samband med stambytet. Det betyder att du kan göra ett skatteavdrag på 30 % av våra arbetskostnader. Vi kan erbjuda dig avdraget redan på vår faktura så du slipper ligga ute med pengarna, vilket också innebär att vi även tar hand om all administration kring ROT-avdraget. 

Få en offert för ditt VVS-arbete i Timrå

Är du i behov av högkvalitativa VVS-tjänster? Våra rörmokare i Timrå hjälper dig gladeligen med allt från mindre reparationer till omfattande renoveringar av olika komplexitetsgrad.